Destinacija

Odlična lokacija.

U unutrašnjosti Istre, okružena poljima i tišinom, u malom mjestašcu bogate vinske i gastronomske ponude - Kašteliru, nalazi se Villa Vistra.

Idealno udaljena u svojem miru, taman blizu sadržajima kad se njih zaželite.

Možete vrlo brzo stići do Poreča i prošetati uz samu morsku obalu i tako istovremeno uživati u seoskom i u morskom ozračju.

Kaštelir je ljupko malo istarsko mjestašce koje ima sve što vam je potrebno – lokalnu trgovinu, (ukoliko želite obaviti veću kupovinu u supermarketu, u Poreču se nalazi trgovački centar), kafiće, vrhunske restorane s jedinstvenim istarskim delicijama, vinske ceste i vinarije, čist seoski svjež zrak i mogućnost da šetnjom njegovim starim kalama doživite život domaćih ljudi... Kaštelirci su poznati proizvođači vina, krumpira, maslinovog ulja, meda i povrća, od kojih su većina uspješni nositelji svakojakih nagrada.

 

Pravo mjesto za rekreativce.

Za sve ljubitelje vanjskih aktivnosti i sporta, upravo se u Kašteliru nalaze i biciklističke staze. Ljubitelji biciklizma dolaze u Istru iz cijelog svijeta zbog posebnosti prirode, pejzaža te kvalitete staza. Ovdje je klima izuzetno ugodna.

Zapadnije se nalazi Sabadin, privlačan sportskim letačima – paragliderima zbog 170m nadmorske visine s uglavnom pogodnim zapadnim i sjeverozapadnim vjetrovima, uz pogled koji oduzima dah.

Istarska kuhinja.

Općina Kaštelir-Labinci ima i bogatu povijest, crkva u centru Kaštelira iz 1908., crkva u Labincima posvećenu Sv. Ivanu Krstitelju iz 1736. god te gotička crkva Sv. Trojstva iz čak 13-og stoljeća sa freskama iz prve polovice 15og stoljeća.

Preporučujemo posjet restoranu Đardin i vinariji Cosetto. Kušajte poznatu istarsku malvaziju nagrađenu na festivalu Vinistra, biftek s tartufima ili riblje specijalitete, samo deset minuta pješice od vaše vile.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this